Eetu Aalto – valmennustyö ja huippu-urheilu tukevat toisiaan

Eetu asetti jo opiskeluaikanaan tavoitteekseen päästä tilanteeseen, jossa kykenisi yhdistämään huippu-urheilun sekä valmennustyön toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Se onnistui itse asiassa melkein heti valmistumisen jälkeen, kun Eetu perusti oman valmennusyhtiönsä Edutrainingin ja sai paikan Liikun alasintien toimipisteen personal training -vastaavana. Tällä hetkellä Eetu valmistautuu loppusyksystä pidettäviin voimanoston EM-kilpailuihin, valmentaa tavoitteellisesti suorituskykyään kehittäviä asiakkaita sekä kouluttaa uusia personal trainereita Impulssin kouluttajatiimissä.

Personal trainer -opinnot liikuntaneuvojatutkinnon rinnalla

Eetu valmistui liikuntaneuvojaksi Vuokatin urheiluopistolta keväällä 2017. Hän opiskeli samanaikaisesti myös personal trainer – sekä ravintovalmentajakoulutukset, joten valmiudet työllistymiseen olivat erinomaisen hyvät. Pian valmistumisensa jälkeen Eetu törmäsikin paikallisen liikuntakeskusketjun rekrytointi-ilmoitukseen, jolla yritys haki palkkatöihin uusia valmentajia. Hän laittoi hakemuksen sisälle, sai kutsun työhaastatteluihin ja tuli valituksi kattavan rekrytointiprosessin kautta valmennustehtäviin.

Työ liikuntakeskuksessa opetti asiakashankintaa

Työ liikuntakeskuksessa koostui asiakashankinnasta ja valmentamisesta. Koska valmista asiakaskuntaa ei ollut jonossa odottamassa uutta personal traineria, tuli asiakasrekisteri, puhelin ja asiakkaiden kontaktoiminen tutuksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Varsinaista liidilistaakaan ei ollut, vaan asiakkaita soitettiin läpi rekisterin pohjalta ja tarjottiin ilmaista konsultaatiotapaamista, jolloin saatiin kontakti ja näyttöpaikka varsinaiselle myyntityölle.

Eetu pitää tätä tuntityöhön ja uusasiakashankintaan painottuvaa starttia tärkeänä osana omaa kehityspolkuaan. Luuriin tarttuminen ja asiakkaiden kohtaaminen puhelimessa sekä salilla tulivat tutuksi, eikä niihin tarttuminen ollutkaan niin pelottavaa, kun olisi voinut luulla. Eetu teki tuona aikana myös monta tärkeää havaintoa siitä, miten saada asiakkaisiin kontakti, kuinka synnyttää luottamus ja millä tavalla päästä tilanteeseen, jossa pyyteetön auttaminen kääntyy hiljalleen kestäväksi asiakassuhteeksi.

Oma yritys ja paikka personal trainer -vastaavana

Päivittäisen asiakastyön tullessa tutuksi liikuntakeskuksessa, Eetun silmiin osui Kuntokeskus Liikun rekrytointi-ilmoitus, jossa haettiin uutta personal training -vastaavaa, aikaisemman siirtyessä talon sisällä uusiin tehtäviin. Hän laittoikin viipymättä hakemuksen menemään ja tuli valituksi tehtävään. Tällä kerralla suhde päämieheen perustui alihankintaan, joten Eetun oli perustettava oma yritys laskuttamisen mahdollistamiseksi. Oman yrityksen perustaminen ei ollut ongelma, vaan enemmänkin tavoite tulevien haaveiden toteuttamiseksi. Näin syntyi Edutraining. Tässä vaiheessa vielä toiminimimuotoisena.

Valmennusta, kouluttamista sekä hallinnollisia tehtäviä

Toiminimiyrittäjyys mahdollisti Eetulle pt-vastaavan sekä valmennustyön lisäksi myös muita töitä sekä projekteja, kuten koulutustehtäviä ja sisällöntuotantoa asiantuntija-artikkeleiden, blogikirjoitusten ja treenivideoiden muodossa.

Oma valmennusliiketoiminta lähtikin kasvamaan niin nopeasti, ettei Eetu ehtinyt kauaa olla toiminimiyrittäjänä, kun kirjanpitäjä jo ehdotti yhtiömuodon muutosta osakeyhtiöksi. Parin vuoden yrittäjyyden jälkeen liikevaihto oli noussut jo sadan tuhannen euron tietämiin, vaikka Eetu harrasti töidensä rinnalla voimanostoa kansainvälisellä huipulla.

Edutraining tarjoaa asiakkailleen suorituskykyvalmennusta

Edutraining Oy on suorituskykyvalmennukseen erikoistunut yhtiö, jonka asiakaskunta koostuu tavoitteellisista itsensä kehittäjistä. Joukkoon mahtuu intohimoisesti omaa suorituskykyään kehittäviä kuntoilijoita, useita jääkiekon NHL-pelaajia ja olympiavoittajia sekä kansallisen ja kansainvälisen tason voimailijoita. Eetu valmentaakin kesäisin yhdessä Oulun Kärppien fysiikkavalmentajan Samppa Jaakolan kanssa vajaasta kahdestakymmenestä huippukiekkoilijasta koostuvaa kesärinkiä, jonka kirkkaimmat tähdet ovat suomalaisia NHL-ammattilaisia.

Eetu on kyennyt rakentamaan työpäivänsä ja -viikkonsa sellaisiksi, että ne mahdollistavat tasapainoisen elämän yrittäjänä, valmentajana ja huippu-urheilijana. Hän ei halua valmentaa itseään kyllästymiseen saakka, vaan on rakentanut kalenterinsa sellaiseksi, että siellä vuorottelevat valmennus, kouluttaminen sekä erilaiset hallinnolliset työt. Näin ollen valmennustyössä säilyy innostus ja mielenkiinto, joka tarjoaa kenttäkokemuksia sekä tarinoita koulutustyöhön. Hallinnolliset työt sen sijaan ovat hyvää vastapainoa ja jopa palautumista varsin fyysisestä valmennustoiminnasta. Urheilun saralla parhaita saavutuksia viimeisiltä vuosilta ovat nuorten (U23) Suomen sekä Pohjoismaiden mestaruudet (2021) ja miesten Suomen mestaruus vuodelta 2020.

Unelma-asiakkaat pakottavat kasvamaan ja kehittymään

Kun Eetulta kysyy työnsä parhaista ja huonoimmista puolista, kallistuu vaakakuppi täysin plusmerkkiselle puolelle. Työ oman intohimon parissa, innokkaat sekä tavoitteellisesti suorituskykynsä kehittämiseen suhtautuvat asiakkaat, parhaat mahdolliset kumppanit ja päämiehet sekä mahdollisuus tehdä hyvällä asialla hyvää liiketoimintaa, ovat mahdollistaneet Eetulle unelman elämisen todeksi. Koulutustyö pakottaa sopivalla tavalla ottamaan selvää, opiskelemaan sekä uusiutumaan, kun taas valmennustyö huipputyyppien ja -urheilijoiden kanssa puskee itseäänkin kasvamaan uudelle tasolle.

Mitä menestyminen tarkoittaa Eetulle?

 • Vapautta tehdä omannäköistä juttua
 • Vapautta tehdä halutessa vähemmän tai enemmän töitä.
 • Mahdollisuutta yhdistää huippu-urheilu ja yrittäjyys.
 • Mahdollisuutta yhdistää intohimon kohde ja liiketoiminta.
 • Mahdollisuutta tehdä hyvää ja hyvää liiketoimintaa.

Eetun menestysvinkit tulevalle/ nykyiselle valmentajalle:

 • Ymmärrä oppirahojen maksamisen merkitys.
 •  Ole saatavilla. Tee itsesi näkyväksi.
 •  Auta ilman taka-ajatuksia. Pyynteetön apu palkitaan => kiitosvelka.
 • Tartu mahdollisuuksiin. Uskalla olla välillä noviisi.
 • Verkostoidu ja tee yhteistyötä.
 • Ansaitse luottamus jokaisella tapaamisella.
 • Sitoudu jatkuvaan oppimiseen/ opiskeluun.
 • Panosta asiakaspitoon, sillä olemassa olevan asiakkaan pitäminen on huomattavasti uusasiakashankintaa helpompaa, halvempaa ja palkitsevampaa. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa:

Tämän oppaan tarkoituksena on lisätä liikunta-alan ammattilaisten kiinnostusta terveysvalmennusosaamisesta sekä terveydenhoitoalan ammattilaisten mielenkiintoa liikunnan hyödyntämisestä lääkkeenä eri sairauksien ja tules-vaivojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Opas on suunnattu kaikille elintapavalmennuksesta kiinnostuneille, mutta ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet liikunta- ja hyvinvointialalle kouluttautumisesta, oman ammattitaitonsa täydentämisestä elintapavalmennusosaamisella.

Impulssi webinaarit 

Viimeisin webinaari: Personal training 2.0

Ulkonäköön, kehonmuokkaukseen ja suorituskyvyn kehittämiseen keskittyvät valmennuspalvelut vastaavat vain marginaaliseen osaan siitä kysynnästä, jota personal training ala juuri nyt kohtaa.

Personal training 2.0 luennolla käymme läpi personal trainerin työn vaatimuksia tänäpäivänä ja annamme vastauksia personal trainerin työhön ja työllistymiseen liittyviin kysymyksiin.

Tervetuloa oppimaan personal training alan mahdollisuuksista!

Lue lisää

Koulutukset

Ammatiksi personal trainer

Ovatko terveys ja hyvinvointi tärkeitä arvojasi? Koetko muiden ihmisten auttamisen sydämen asiaksesi? Nautitko liikunnasta ja aktiivisesta elämäntavasta? Haluaisitko tehdä mielekästä ja merkityksellistä työtä liikunnan,

Tulossa

Julkaisemme Impulssi Valmentajayhteisön pian. Jättämällä yhteystietosi saat kutsun ensimmäisen joukossa ja pääset osallistumaan mm. Valmentajakahveille.