Uusi koulutusohjelma: Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutus

Impulssin Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutuksen nimi kertoo jo koulutuksen sisällöstä. Syy ravitsemuspsykologian painottamiselle koulutuksessa on se, että ravitsemusmuutos lähtee aina liikkeelle korvien välistä. Ilman muutosta ajattelussa, suhtautumisessa syömiseen tai omaan itseensä ei pysyvää muutosta voi tapahtua. Jos siis haluat saavuttaa pysyviä tuloksia omissa tai asiakkaidesi ravitsemustottumuksissa, on tämä koulutus juuri sinua varten.

Epäterveellinen syöminen on oire jostakin

Epäterveellisiin syömistottumuksiin liittyvät ongelmat ovat aina oire jostakin. Syöminen itsessään ei siis ole koskaan varsinainen syy. Ravitsemuksen tai syömistottumuksien rajoittaminen ei näin ollen hoida ongelmaa syyn taustalla, eikä pelkästään näitä asioita muuttamalla ole mahdollista saavuttaa pysyvää muutosta käyttäytymisessään.

Ravitsemusmuutos ei myöskään ole kiinni itsekurista tai rautaisesta tahdonvoimasta, vaan se alkaa siitä, että oma ajattelu sekä suhtautuminen syömiseen muuttuvat tietoisemmaksi, joustavammaksi ja rennommaksi. Parhaat ja pysyvimmät tulokset ovat siis saavutettavissa ilman luopumista, kurjuutta ja kärvistelyä, kunhan opimme kuuntelemaan itseämme, kunnioittamaan kehomme välittämiä signaaleja ja valitsemaan ainakin pikkuisen paremmin, mitä suuhumme laitamme.

Kaloreiden tarkkailusta intuitiivisempaan syömiseen

Kaloreiden tarkkaileminen ja itsensä syyllistäminen uuvuttavat sekä johtavat ennen pitkää repsahduksiin. Kun pyrimme pääsemään eroon, välttelemään sekä rajoittamaan jotakin, kasvaa kiusaus kyseistä asiaa kohtaan mielessämme yhä suuremmaksi ja suuremmaksi.

Syöminen on kuitenkin ihmisen perusoikeus. Sen kuuluu sopivassa suhteessa ravita kehoa ja tuottaa nautintoa. Syömisestä ei siis tulisi tehdä liian askeettista toimitusta, jossa syödään ainoastaan elääksemme ja tarpeellisen määrän kaloreita saadaksemme. Toisaalta arjen syöminen ei kuitenkaan saisi olla myöskään pelkkää kulinarismia, jossa juhlat jatkuvat päivästä toiseen ja ruoan rooli nousee turhan hallitsevaksi, jolloin ikään kuin elämme syödäksemme.

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutus

Tutustu lisää koulutuksen sisältöön: impulssi.fi/psyykkinen-ravintovalmentaja

Tämä koulutus pureutuu syihin, ei pelkästään seurauksiin

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutuksessa pureudutaan syihin syömiskäyttäytymisen taustalla. Koulutuksen avulla opit oivalluttamaan asiakkaasi pois uuvuttavasta kalorien tarkkailusta sekä itsensä syyllistämisen tunteista. Koulutuksen kautta saat lisää varmuutta omaan ohjaustyöhösi ja vankan ymmärryksen siitä, mitkä kaikki tekijät liittyvät ravitsemus- ja elämäntapamuutokseen, ja millainen lähestymistapa on tehokkain, kun tähdätään pysyviin muutoksiin.

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutus on käytännönläheinen yhdistelmä ravitsemuspsykologiaa, kognitiivista käyttäytymistiedettä, hyväksymis- ja omistautumisterapiaa sekä vankkaa valmennuskokemuksen mukanaan tuomaa viisautta.

Yksi toimintamalli ei palvele kaikkia

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutuksen antia voi soveltaa niin itseensä kuin työskenneltäessä painonpudottajien, elintapamuuttujien ja yleistä elämänhallintaa opettelevien henkilöiden valmennuksessa. Koulutus on suunnattu personal trainereille, liikuntaneuvojille, terveyden- /sairaanhoitajille, itsensä kehittämisestä kiinnostuneille sekä kenelle tahansa, kuka tarvitsee uusia ja ajantasaisia menetelmiä ravintovalmentamiseen.

Tutkittua tietoa ja vankkaa valmennuskokemusta

Impulssin ravitsemusasiantuntija Jonna Heinonen on syömisen psykologiaan erikoistunut, laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Käytännön asiantuntijuutta asiakastyössä täydentävät niin psykologian kuin liikuntalääketieteen opinnot sekä lukuisat täydennyskoulutukset syömisen pulmakohtiin, syömishäiriöihin ja ihmisen käyttäytymiseen liittyen. Jonnan koulutustaustaan kuuluvat myös liikunnanohjaajan ja valmentaja korkeakouluopinnot, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen osaamisen sekä näkemyksen liikunta- ja terveysalojen ammattilaisia sekä valmentajia koulutettaessa.

Impulssin Psyykkinen ravintovalmentajakoulutus auttaa sinua kehittymään psykologisesti taitavaksi ja pysyviä terveyskäyttäytymisen muutoksia aikaansaavaksi valmentajaksi. Tervetuloa mukaan!  

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutus

Tutustu lisää koulutuksen sisältöön: impulssi.fi/psyykkinen-ravintovalmentaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa:

Tämän oppaan tarkoituksena on lisätä liikunta-alan ammattilaisten kiinnostusta terveysvalmennusosaamisesta sekä terveydenhoitoalan ammattilaisten mielenkiintoa liikunnan hyödyntämisestä lääkkeenä eri sairauksien ja tules-vaivojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Opas on suunnattu kaikille elintapavalmennuksesta kiinnostuneille, mutta ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet liikunta- ja hyvinvointialalle kouluttautumisesta, oman ammattitaitonsa täydentämisestä elintapavalmennusosaamisella.

Impulssi webinaarit 

Viimeisin webinaari: Personal training 2.0

Ulkonäköön, kehonmuokkaukseen ja suorituskyvyn kehittämiseen keskittyvät valmennuspalvelut vastaavat vain marginaaliseen osaan siitä kysynnästä, jota personal training ala juuri nyt kohtaa.

Personal training 2.0 luennolla käymme läpi personal trainerin työn vaatimuksia tänäpäivänä ja annamme vastauksia personal trainerin työhön ja työllistymiseen liittyviin kysymyksiin.

Tervetuloa oppimaan personal training alan mahdollisuuksista!

Lue lisää

Koulutukset

Ammatiksi personal trainer

Ovatko terveys ja hyvinvointi tärkeitä arvojasi? Koetko muiden ihmisten auttamisen sydämen asiaksesi? Nautitko liikunnasta ja aktiivisesta elämäntavasta? Haluaisitko tehdä mielekästä ja merkityksellistä työtä liikunnan,

Tulossa

Julkaisemme Impulssi Valmentajayhteisön pian. Jättämällä yhteystietosi saat kutsun ensimmäisen joukossa ja pääset osallistumaan mm. Valmentajakahveille.