Unelma täysipäiväisestä valmentamisesta – Päivin personal trainer -tarina

Päivi Eurasto on haaveillut jo pitkään täysipäiväisestä yrittäjyydestä hyvinvointialalla. Hänellä on taskussaan jo yksi personal trainer -koulutus, mutta hän päätti silti lähteä päivittämään tietonsa Impulssi Personal trainer -koulutukseen. Vaikka koulutus on vielä kesken, on mukaan tarttunut jo rutkasti lisää osaamista ja itseluottamusta, jonka siivittämänä myös unelma täysipäiväisestä valmentamisesta on ottanut ison harppauksen eteenpäin.

Päivin tarina – itsensä kertomana

Olen Päivi, viisikymppinen äiti ja vaimo Tuusulasta. Olen harrastanut liikuntaa jossain muodossa koko ikäni. Se kuuluu edelleen luonnollisena osana jokaiseen päivääni, vaikka nyt, kun ikää on kertynyt, osaan ottaa välillä vähän iisimminkin. Aina ei enää tarvitsekaan mennä ihan täysillä, vaikka pidänkin itseni haastamisesta ja kovasykkeisistä treeneistä.

Koti kuntosalin ehdoilla

70-luvun lapsena totuin jo leikkienkin merkeissä liikkumaan. Silloin ei ollut puhelimia, padeja eikä pleikkoja, joten päivät kuluivat kirkonrottaa leikkien sekä kavereiden kanssa kisaillen. Aikuisiällä olen ollut monen eri kuntosalin jäsen. Elämä on heitellyt, mutta aina olen etsinyt lähimmän kuntosalin uuden kodin läheltä, välillä jopa kuntosali on auttanut ratkaisemaan asuinpaikan. Myös juoksu, hiihto ja sisäpyöräily ovat myös lähellä sydäntäni ja välillä kuntosalilla treenaaminen onkin lähinnä näitä lajeja tukevaa toimintaa.

Pyrin treenaamaan monipuolisesti ja vaihtelevasti eri vuodenaikoina. Kuntosalitreenitkin teen mieluummin kiertoharjoitteluna kahvakuulan, käsipainojen ja levytangon kanssa. Nautin treenin tuomasta hyvästä olosta, mutta hiki pitää kuitenkin tulla. Pyrin tekemään lähes joka päivä jotain, ja välillä reipas kävelylenkkikin on ihan ok.

Päivätyö muodin maailmassa

Päivätyöni on ollut myyntityötä vaatteiden parissa lähes koko elämäni. Olen toiminut edustajana, myyntitiimin vetäjänä, myyntipäällikkönä ja Suomen myyntikonttorin vetäjänä. Olen työskennellyt niin suomalaisten kuin myös isojen kansainvälisten vaatebrändien parissa. Olen päässyt kokemaan monia kansainvälisiä messuja ja mukavia myyntipalaverireissuja ulkomaille.

Sen lisäksi olen ajanut Suomea ristiin rastiin monessakin työssä. Ei ole montaa Sokos-hotellia, jossa en olisi yöpynyt. Silti olen aina pitänyt kiinni omista treeneistäni sekä järkevästä ruokavaliosta. Autossa on kulkenut mukana lenkkikengät, salivarusteet, sukset sekä kahvakuula.

Olen viihtynyt hyvin kaikissa niissä yrityksissä, joissa olen työskennellyt, vaikka monesti työ on ollut hektistä ja kuormittavaakin. Silti sydämeni on koko ajan sykkinyt yrittäjyydelle liikunta- ja hyvinvointialalla. Halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja toisaalta myös oma tahtoni hypätä oravanpyörästä ja tehdä jotain merkityksellistä, sai minut vihdoin kokopäiväyrittäjäksi.

Oma elämäntapamuutos kimmokkeena

Vuonna 2013 tein itse oman elämäntapamuutokseni. Tajusin silloin, etten voi enää syödä mitä tahansa ja kuinka paljon napa vetää. Siivosin oman ruokavalioni ja pudotin useita kiloja painoani. Innostuin asiasta niin paljon, että lähdin opiskelemaan työn ohessa personal traineriksi. Valmistuinkin pt:ksi vuonna 2014 ja perustin silloin yritykseni.

Ajatus oli työllistyä pt:nä, mutta jotenkin se ei vain lähtenyt lentoon. Vedin muutamia painonpudotus- sekä hyvinvointiryhmiä Tuusulan uimahallin tiloissa ja treenasimme asiakkaideni kanssa monipuolisesti sekä opettelimme syömisen saloja. Talvella oli kuitenkin haastavaa keksiä kustannustehokkaita treenipaikkoja yksilövalmennettavien kanssa, joten kävin FIHF:n Ravintovalmentajakoulutuksen ja jatkoin valmennustoimintaa ravintovalmennettavieni kanssa. Törmäsin Cambridge-ohjelmaan (nykyään One2one Diet) ja innostuin siitä. Kyseisessä ohjelmassa syödään aluksi pussiruokaa, mutta taso kerrallaan lisätään oikeaa ruokaa lautasmallin ja suomalaisten ravintosuositusten mukaan. Käytyäni heidän valmentajakoulutuksensa (Sertifioitu Cambridge -valmentaja) vuokrasin toimitilan Tuusulasta ja ostin varaston täyteen ateriakorvikkeita.

Korona lykkäsi unelmaa

Valmennukset lähtivät hyvin käyntiin, kunnes iski korona. Selvisin kyllä siitä, mutta haavettani kokopäiväisestä yrittäjyydestä se lykkäsi eteenpäin. Tein pitkää päivää, koska en uskaltanut jättää päivätyötäni. Omat treenit tein aikaisin aamulla, päivätyöt siihen päälle ja illat vedin sitten valmennuksia. Viikonloputkin menivät töitä tehden.

Aloin olla aika poikki, kunnes vuosi sitten avautui mahdollisuus jättää päivätyö lopullisesta ja suunnata kaikki tarmo omaan yritykseeni. Mikä helpotus ja unelmien täyttymys se olikaan. Teen edelleen Cambridge-valmennuksia, mutta halusin saada päiviini myös jotain vaihtelua. Monet lähimmäisitäni ovat jo vuosien ajan kysyneet, että ”miksi sinä et tee niitä personal trainerin hommia, kun olet itse niin hyvässä kunnossa ja koska se on ihan selvästi sun juttusi?”.

Mukaan personal trainer koulutukseen – toistamiseen

Törmäsin Impulssin koulutusmainokseen somessa ja sen sisältö tuntui heti erityisen hyvältä. Päätin lähteä mukaan, koska edellisestä pt-koulutuksesta oli jo aikaa ja halusin ehdottomasti uutta buustia tekemiseeni. Halusin myös päivittää PT-osaamiseni sekä hankkia uusinta tietoa ja ajattelua valmentajana toimimisen tueksi. Sitä mielestäni Impulssin koulutus on tarjonnut ja toki sekin ratkaisi valintani, että kyseissä koulutuksessa ovat alan parhaat ammattilaiset kouluttajina ja sisältö painottuu mielestäni tärkeimpiin hyvinvoinnin aiheisiin, mutta myös oman hyvinvointinsa johtamiseen.

Vaikka Impulssin Personal trainer -koulutus on vielä kesken, tuntuu jo nyt, että olen saanut varmuutta ihan uudella tavalla. Ja innostuttuani sekä saatuani lisää itseluottamusta, otin yhteyttä Liikkuun, sillä huomasin heillä olevan juuri valmentajahaku päällä. Ja miten siinä sitten kävikään? Aloitin nopealla aikataululla Valmentajana Liikku-kuntokeskuksissa pääkaupunkiseudulla. Olen siitä todella innoissani.

Innostava ja kuunteleva valmentaja

Valmentajana olen tiukka, mutta kuunteleva. Minulle on tärkeää, että asiakas oppii liikkeet oikein. Suosittelenkin aina, että pelkän harjoitusohjelman sijaan otettaisiin vähintään viisi yhteistä treenikertaa, jotta liikkeet ja treeni lähtevät varmasti kulkemaan hyvin. Haluan itse olla innostavana esimerkkinä ja pyrin näkymään saleilla, jotta ihmiset voisivat tulla halutessaan juttelemaan. Onkin hienoa huomata, että koska kuvani pyörii Liikun info -taululla, on moni asiakas tullutkin moikkaamaan ja juttelemaan.

Haluan saada ihmiset liikkeelle, pois sohvalta ja ruudun ääreltä. Pienikin liike on parempi kuin ei liikettä ollenkaan. Liikunta, palautuminen ja ravinto ovat tärkeitä asioita, joihin jokaisen tulisi kiinnittää ainakin hieman huomiota. Työ ei voi olla elämän tärkein asia, tai jos on, kannattaa työkykyäänkin edistää hyvinvoinnin teoilla. Erityisen iloinen olen siitä, että saleilla näkee nykyään paljon nuoria ja toisaalta myös vanhempia ihmisiä. Näille kohderyhmille pitäisi kohdentaa aivan erityisiä matalan kynnyksen palveluita.

Yrittäjyys sopii kropalleni

Yrittäjyys sopii minulle hyvin. Rakastan pitkiä aamulenkkejä koiriemme kanssa ja rauhallisia aamun hetkiä. Voin itse kontrolloida päiviäni ja rakentaa niistä sellaisia, kun itse haluan. Välillä painetaan tiukempaa ja lähdetään liikkeelle jo kukonlaulun aikaan, toisaalla taas otetaan iisimmin. Yrittäjänä joutuu välillä sietämään paljon taloudellista epävarmuutta ja huonompiakin aikoja. Vaikka tälläkin hetkellä pienyrittäjällä on haastavat ajat, olen kuitenkin innoissani ja täynnä tarmoa uuteen vaiheeseen: vielä päälle viisikymppisenäkin voi toimia personal trainerina ja kukoistaa yrittäjänä!

Hyvällä fiiliksellä uutta kohti

Impulssin Personal trainer -koulutuksesta minulla on tähän mennessä pelkästään hyvää sanottavaa. Opiskelumateriaalia on paljon, mutta se on mielestäni loistavaa: Äänikirjoja, selkeitä videoita ja verkkoluentoja. Erityisen ihanaa on, että näihin voi palata uudestaan ja uudestaan. Koulutus on joustava kokonaisuus, joka kostuu Zoom-seminaareista, itseopiskelumateriaalista sekä todella toiminnallisista, bootcamp-henkisistä lähipäivistä. Niissä on mukava, rento ja välitön fiilis, vaikka meitä on monesta eri ikäryhmästä. Opetus on todella monipuolista ja asiantuntevaa. Tätä koulutusta voin lämpimäsi suositella kaikille, joita personal trainer ala tai ylipäätään itsestään huolehtiminen kiinnostaa.

Liikku-ketjussakin minut on otettu hienosti vastaan. Olen juuri suorittanut intensiiviperehdytysjakson loppuun. Siinä pääsin tutustumaan kaikkiin pääkaupunkiseudun kuntosaleihin sekä salivastaaviin. Liikku-salit ja koko ketju on hyvin hoidettu. Ihanan raikas fiilis tulee vastaan joka kerta, kun avaan salin oven, mihin salille sitten menenkin. Nyt on enää itsestäni kiinni, että asiakkaita löytyy ja unelmani täysipäiväisestä valmentamisesta toteutuu. 

Kiitos Päivi kun jaoit inspiroivan tarinan kanssamme!

Päivin kuvat : Sanna Harman 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Opas on suunnattu kaikille personal trainingista kiinnostuneille, mutta ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet liikunta- ja hyvinvointialalle kouluttautumisesta, oman ammattitaitonsa täydentämisestä elintapavalmennusosaamisella.

Seuraava webinaari: Terveydenhuollon ammattilaisesta personal traineriksi

Kiinnostaako sinua alanvaihto tai haluaisitko rakentaa harrastuksestasi ammatin? Oletko aktiivinen liikkuja ja haluaisit tehdä lisäansaintaa? Vai onko nyt aika seurata unelmia ja aloittaa polku kohti työtä liikunta- ja hyvinvointialan paroissa.

Tule webinaariimme kuulemaan erilaisista mahdollisuuksista työskennellä personal trainerina!

Lue lisää

Kokemuksia koulutuksesta

Johanna – intohimoinen hyvinvoinnin lähettiläs

Nimeni on Johanna Rönkä. Hyvinvointi on ollut osa persoonaani niin kauan kuin muistan ja asia on vain vahvistunut iän karttuessa. Innostus hyvinvointialaan ja työskentelyyn elintapavalmentajana kasvoi

Hyvinvointi

Onko personal trainereita jo liikaa?

Maailma muuttuu nopeasti, ja personal trainer -koulutuksen on kehityttävä vastatakseen alan ja työnantajien muuttuviin tarpeisiin. Pelkkä kyky valmentaa terveitä ja motivoituneita kuntoilijoita ei enää riitä, koska tällainen

Evästeilmoitus

Käytämme evästeitä, jotta sivustomme toimii oikein ja voimme analysoida tietoliikennettä. Painamalla ”Hyväksy” hyväksyt, että laitteellesi tallennetaan evästeitä.

Tulossa

Julkaisemme Impulssi Valmentajayhteisön pian. Jättämällä yhteystietosi saat kutsun ensimmäisen joukossa ja pääset osallistumaan mm. Valmentajakahveille.