VANHA LIIKUNTA EI ENÄÄ TOIMI

Paluu menneisyyden normeihin ei enää riitä. Kuntovelkaa on jo kertynyt niin paljon, että meidän on löydettävä uudet keinot ja normit tilanteen ratkaisemiseksi. Liikettä sekä liikuntaa on mahdutettava arkeen ja istumista on vähennettävä uusilla, luovilla ja aikaisemmin hyödyntämättömillä tavoilla. 

Tarkoittaako tämä sitä, että meidän on treenattava aikaisempaa kovemmalla teholla ja vieläkin pidempään? Onko meidän ryhdyttävä elämään huippu-urheilijan elämää vain arjesta selvitäksemme? Onko himourheilu paras vastalääke fyysisesti passiiviselle elämäntavalle

No more no pain no gain

Vastaus kuuluu: ei, ei ja ei. Viimeistään nyt meidän on haudattava vanhat uskomukset liikunnan korkean tehon ja pitkän keston vaikutuksista terveyden, toimintakyvyn sekä kunnon kehittämiseen. No pain no gain, viimeiset toistot ovat kehittävämmät sekä rasva palaa vasta 30 minuutin jälkeen liikunnan aloittamisesta -uskomukset on syytä jättää taakse ja kääntää katse niihin asioihin, joilla on oikeasti merkitystä.

Liikuntakin kaipaa siis kasvojenkohotusta, päivitystä ja kestävää kehitystä. Pandemia voi parhaimmillaan auttaa meitä näkemään epäkohtia ympärillämme, myös liikunnan harrastamisessa. Se voi tarjota meille ymmärrystä oppia muuttamaan ajatteluamme sekä tapojamme sellaisiksi, joilla ihmiskunnan tulevaisuus näyttää fyysisen toiminta- ja suorituskyvyn näkökulmista huomattavasti valoisammalta. 

Kuntovelkaa on ryhdyttävä maksamaan nyt, askel ja toisto kerrallaan. Parhaiten se onnistuu ujuttamalla lisää aktiivisuutta sinne, missä aikaisemmin on oltu totaalisen passiivisia. Päivän energisimmät tunnit eli työaika tarjoaa ”neitseellisen” noin 8 tunnin aikaikkunan, jolloin voimme pitää itsemme tehokkaampina, tuottavampina ja aikaansaavempina. Työpäivän aikana toteutetut mikrotreenit ja muu aktiivisuus mahdollistavat myös kotiutumisen energisempänä ja hyväntuulisempana, jolloin vapaa-aikakin voi olla aktiivisempaa, täysipainoisempaa ja onnellisempaa.

Make liikunta great again

Jos meitä kehotettiin aikaisemmin harrastamaan liikuntaa 3-5 kertaa viikossa, 30-60 minuuttia kerrallaan, voisi uusi normi olla 3-5 kertaa päivässä, mutta vain muutaman minuutin jaksoissa. Toki parhaat vaikutukset saat, kun onnistut vähentämään istumista, tauottamaan sitä lyhyillä mikrotreeneillä ja liikkumaan myös vapaa-aikanasi minimissään terveysliikuntasuositusten mukaisesti.

Pääasia on, että tiedostat haasteen, arvostat toiminta- ja suorituskykyäsi, ymmärrät pelkästään tuolista ylös ponnistamisen tuottamat terveyshyödyt, lasket riman tarpeeksi alas ja aktivoidut tavalla, joka tuottaa sinulle terveyttä sekä mielihyvää. Liikutaan yhdessä Suomi kuntoon ja tulevaisuutemme valoisemmaksi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa:

Riku Aalto

Riku on personal trainingin uranuurtaja Suomessa. Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti ja ammattivalmentaja, joka on täydentänyt osaamistaan muun muassa liikuntahallintotutkinnolla, työhyvinvointivalmentajakoulutuksella sekä ravinto-, voima- ja psyykkinen valmentaja –opinnoilla. Riku on kirjoittanut noin 40 kirjaa harjoittelusta, ravitsemuksesta sekä fyysisestä hyvinvoinnista.

Riku Aalto

Riku Aalto

Riku on personal trainingin uranuurtaja Suomessa. Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti ja ammattivalmentaja, joka on täydentänyt osaamistaan muun muassa liikuntahallintotutkinnolla, työhyvinvointivalmentajakoulutuksella sekä ravinto-, voima- ja psyykkinen valmentaja –opinnoilla. Riku on kirjoittanut noin 40 kirjaa harjoittelusta, ravitsemuksesta sekä fyysisestä hyvinvoinnista.

Tämän oppaan tarkoituksena on lisätä liikunta-alan ammattilaisten kiinnostusta terveysvalmennusosaamisesta sekä terveydenhoitoalan ammattilaisten mielenkiintoa liikunnan hyödyntämisestä lääkkeenä eri sairauksien ja tules-vaivojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Opas on suunnattu kaikille elintapavalmennuksesta kiinnostuneille, mutta ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet liikunta- ja hyvinvointialalle kouluttautumisesta, oman ammattitaitonsa täydentämisestä elintapavalmennusosaamisella.

Impulssi webinaarit 

Viimeisin webinaari: Personal training 2.0

Ulkonäköön, kehonmuokkaukseen ja suorituskyvyn kehittämiseen keskittyvät valmennuspalvelut vastaavat vain marginaaliseen osaan siitä kysynnästä, jota personal training ala juuri nyt kohtaa.

Personal training 2.0 luennolla käymme läpi personal trainerin työn vaatimuksia tänäpäivänä ja annamme vastauksia personal trainerin työhön ja työllistymiseen liittyviin kysymyksiin.

Tervetuloa oppimaan personal training alan mahdollisuuksista!

Lue lisää

Tulossa

Julkaisemme Impulssi Valmentajayhteisön pian. Jättämällä yhteystietosi saat kutsun ensimmäisen joukossa ja pääset osallistumaan mm. Valmentajakahveille.