Impulssi mukana Business Rallyn rahoituspaneelissa

Impulssi mukana Business Rallyn rahoituspaneelissa

Saimme kunnian olla mukana Suomen Yrityskehitys Oy:n, JAMK:n ja Peurunka Oy:n yhteistyössä järjestämässä Business Rally -seminaaripäivässä, joka huipentui rahoituspaneeliin. Meidät oli valittu esiraadin kautta kolmen tapahtuman teemaan sopivan kasvuyrityksen joukkoon, jotka pääsivät pitchaamaan yrityksensä kasvupotentiaalia pääosin sijoittajista ja rahoittajista koostuvalle yleisölle.

Ensimmäistä kertaa pitchaamassa

Vaikka itselleni on kertynyt yrittäjävuosia jo yli 20, oli pitchaaminen sijoittajista ja rahoittajista pääosin koostuneelle yleisölle uusi ja jännittävä kokemus. Luentoja ja puheitakin olen pitänyt satoja, ellen tuhansia, mutta jännittänyt olen harvoin yhtä paljon. Yrityksen vision, mission, kilpailuedun, tunnuslukujen sekä kasvupotentiaalin kiteyttäminen ja esittäminen 15 minuutissa voi kuulostaa helpolta, mutta edellyttää todella selkeää, tiivistettyä ja dynaamista esitystä.

Housut nilkoissa ja harjoittelematta en suinkaan esityslavalle noussut, vaan rakensimme pitchdeckiä eli yrityksen esittelymateriaalia vimmatusti viimeisen kolmen viikon aikana. Saimme dekin rakentamiseen ja sanoman kiteyttämiseen valmennusta yritystehtaan Startup -coachilta Henna Kautolta. Henna antoi meille sopivassa suhteessa painetta ja rohkaisua esityksen rakentamiseen liittyen.

Koepitchaus kokeneelle raadille

Tapahtumaa edeltävällä viikolla osallistuimme koepitchaukseen, jossa vedin pitch deckimme läpi kokeneista yrittäjistä, rahoittajista ja sijoittajista koostuneelle raadille, palautetta saadaksemme ja seulan läpäistäksemme. Jos vielä pari viikkoa ennen esitystä oma arvosanamme esityksestä oli 4/10, oli koeraadin arvio viikkoa ennen Business Rallya jo kiitettävällä tasolla. Saimme myös arvokkaita vinkkejä ja näkemyksiä lopullisen esityksemme viimeistelyä varten.

Työkykyjohtaminen ja terveysteknologia tapahtuman teemoina

Itse tapahtuma toteutui 30.9. Peurungassa ja sen teemana olivat työkykyjohtaminen sekä ikääntyneiden kotona asumista tukeva teknologia. Tapahtuma liittyi Kasvukiihdyttämön yritysryhmäohjelmaan ja sen järjestivät yhteistyössä Suomen Yrityskehitys Oy, JAMK sekä Peurunka Oy. Tilaisuuden avasi entinen huippukiekkovahti, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, jonka jälkeen teemana oli Ikääntyneiden kotona asumisen teknologinen tuki, josta siirryttiin sujuvasti työkykyjohtamisen paneelikeskusteluun sekä ohjattuun verkostoitumiseen. Syke ja sopiva kutina vatsanpohjassa kasvoivat päivän edetessä, joten olin mielissäni, kun kuulin, että saan kunnian avata rahoituspaneelin pitchaus-osuuden.

Ansaintalogiikkamme ja asiakashyöty, ote esityksestämme. Pyrimme voimakkaasti kohti skaalautuvuutta tulevaisuudessa.

Miten meni niin kuin omasta mielestä?

Oma pitchaukseni meni mielestäni erinomaisen hyvin. Vaikka olen yleensä todella kriittinen omiin suorituksiini (niin kuin varmasti lähes kaikki meistä ovat), niin koen, etten olisi voinut selviytyä esityksestä juurikaan paremmin. Viidentoistaminuutin yksinpuhelun lisäksi onnistuin mielestäni vastaamaan vakuuttavasti myös yleisöstä esitettyihin, hyviin sekä sopivan kriittisiin kysymyksiin. Yksi oleellisimmista kysymyksistä kosketti tavoitteitamme ja toiveitamme rahoituksen osalta. Senpä vuoksi avaan niitä hieman seuraavaksi.

Impulssi Valmennus Oy – Hyvinvoinnin digisisältöyhtiö

Meidän visionamme on saavuttaa vuoteen 2023 mennessä asema Suomen johtavana hyvinvointisisältöä tuottavana ja digitalisoivana yrityksenä. Missionamme on terveempi kansa, tuottavammat yritykset sekä (elämäänsä) tyytyväisemmät ihmiset, hyvinvointisisältöjemme kannustamina. Ongelma, jota olemme ratkaisemassa, liittyy huonokuntoisuudesta koituviin yhteiskunnallisiin ja yksilöä koskettaviin kustannuksiin sekä terveyshaasteisiin, jota valtaosa sovelluskehittäjistä pyrkii ratkomaan keräämällä dataa ihmisten fyysisestä aktiivisuudesta, liikunnan harrastamisesta, syödyistä aterioista sekä nukutuista unista.

Meidän mielestämme ihmiset kaipaavat kuitenkin rotia elämäänsä ja kirkkautta sekä selkeyttä siitä, miten he ylipäätään saisivat itsensä ylös tuolista, ulos ovesta ja terveellisempien valintojen alkuun. Väitämmekin, että valmennuksellinen, luotettava ja helposti arkeen istutettava hyvinvointisisältö on uusi Supercell. Uskomme myös, että tulevaisuudessa jokainen brändi on hyvinvointibrändi (ks. Dentsu: Tulevaisuudessa jokainen brändi on terveysbrändi), sillä yhdelläkään yrityksellä ei enää ole varaa tulla yhdistettäväksi fyysiseen tai henkiseen pahoinvointiin.

Sisältöä hyvinvointiin!

Meidän liiketoimintamme syntyy valtavan hyvinvointisisältöaarrearkkumme kaupallistamisesta omien sekä asiakkaidemme teknologioiden kautta erilaisiksi puhelinsovelluksiksi, hyvinvointiportaaleiksi, webinaareiksi sekä markkinointisisällöiksi. Meillä onkin kolmenlaisia asiakkaita: Niitä, jotka haluavat brändinsä yhdistettävän hyvinvointiin (hyvinvointimarkkinointi), niitä, jotka haluavat osansa räjähdysmäisesti kasvavasta hyvinvointiliiketoiminnasta (hyvinvointisisällöt) ja niitä, jotka haluavat panostaa henkilöstönsä tai asiakkaidensa hyvinvointiin (työhyvinvointiratkaisut).

Kaasua kasvuun ja potentiaali pilviin

Lähdimme hakemaan Business Rallystä rahoitusta, jonka turvin kykenemme painamaan kaasua, saamaan avainhenkilöille työrauhan kasvupotentiaalin valjastamiseksi sekä hankkimaan tarvittavaa osaamista markkinoinnin, myynnin, palvelumuotoilun sekä kansainvälistymisvalmisteluiden starttaamiseksi.

Ideaalitilanne olisi, jos rahoitus koostuisi osin tuesta, lainasta sekä yksityisen rahoittajan panostuksesta yrityksemme kasvupotentiaaliin. Kriteerimme yksityiselle sijoittajalle/ rahoittajalle on kuitenkin se, että kiinnostus sekä innostus tekemistämme kohtaan ovat korkealla ja synergiat ovat selvät molempiin suuntiin: Parhaassa tapauksessa kykenemme tukemaan kumppanimme liiketoimintaa osaamisemme, sisältöjemme sekä tuotteidemme avulla ja kumppanimme pystyy vauhdittamaan meidän kasvuamme osaamisensa, verkostojensa sekä valmiin asiakaskuntansa avulla. Saapa nähdä, löytyvätkö uudet kumppanit helposti vai vasta vähän suuremman ponnistelun seurauksena;)

Jaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
0 0 votes
Artikkelin arvostelut
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Lue lisää

Impulssi mukaan Yritystehtaan hautomovalmennukseen

Suomen liikuntapääkaupunki, Jyväskylä ja Yritystehdas, täältä tullaan!

Koimme Yritystehtaan hautomovalmennuksen niin houkuttelevaksi mahdollisuudeksi kasvuhakuiselle yrityksellemme, ettei meidän tarvinnut kauaa miettiä yrityksemme muuttamista jyväskyläläiseksi, kun mahdollisuus hautomopaikkaan aukesi.

Impulssi – sisältöä hyvinvointiin

Impulssi Valmennus Oy on hyvinvoinnin digisisältöyhtiö. Visionamme on olla vuoteen 2023 mennessä maamme johtava hyvinvointisisältöjä tuottava ja digitalisoiva yhtiö. Missionamme on terveempi kansa, tuottavammat yritykset ja (elämäänsä) tyytyväisemmät ihmiset.

Liiketoimintamme perustuu valtavan sisältöpankkimme kaupallistamiseen omien sekä kumppaniemme teknologiaratkaisujen avulla.

Ensikosketus Yritystehtaaseen

Ensikosketuksemme Yritystehtaaseen syntyi kumppaniyrityksemme Fibionin kautta. Etsiessämme toimitiloja Jyväskylän yksiköllemme, pääsimme tutustumaan Fibionin upeisiin tiloihin Yritystehtaalla ja törmäsimme start up -valmentaja Henna Kauttoon, joka kertoi meille hautomovalmennuksen mahdollisuuksista sekä hyödyistä. Hyvinvointialan kokeneena yrittäjänä (Iwello) ja vaikuttajana hän tunsi hyvin historiamme, kiinnostui liikeideastamme ja kertoi meidän olevan mielestään juuri sellainen yritys, jollaisen he haluaisivat mukaan hautomovalmennukseen.

Pitch deck kasaan ja estradille

Innostus oli molemminpuolista, joten yhden yön yli nukkuminen riitti hyvin harkinta-ajaksi. Ihan noin vain mukaan hautomovalmennukseen ei kuitenkaan hypätä, vaan ohjelmaan valitaan 12 potentiaalisinta Jyväskylään sijoittuvaa start upia, jotka täyttävät skaalautuvuuden, tiimin, tahtotilan ja kasvupotentiaalin osalta vaadittavat kriteerit.

Valinnat hautomoon hyväksymisestä tekee Yritystehtaan ulkopuolinen gate-raati, jolle yrityksen liikeidea ja tunnusluvut pitchataan 15 minuutin presentaatiolla. Valmistelimme esitystämme hautomoraadille intensiivisesti kuukauden päivät ja pääsimmekin jo valmisteluaikana pitchaamaan yritystämme Business Rallyyn, n. 50-60 liikunta- ja terveysalan sijoittajalle/ rahoittajalle. Saimme siis todella lentävän lähdön jo ennen varsinaisen hautomovalmennuksen starttaamista.  

Ihmiset kaipaavat kirkkautta hyvinvointikohinan keskelle

Me Impulssissa uskomme, että ihmiset kaipaavat kirkkautta ja selkeyttä kaiken hyvinvointikohinan keskelle. Uskommekin, että innostava, luotettava (tutkimusnäyttöön perustuva), valmennuksellinen ja arkeen mahtuva hyvinvointisisältö on tulevaisuuden kovin juttu hyvinvointialalla.

Meillä on kolmenlaisia asiakasyrityksiä: Niitä, jotka haluavat brändinsä yhdistettävän tavalla tai toisella kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin (hyvinvointimarkkinointi), niitä, jotka haluavat osansa räjähdysmäisesti kasvavasta hyvinvointimarkkinasta (hyvinvointisisällöt) ja niitä, jotka haluavat panostaa henkilökuntansa tai asiakkaidensa hyvinvoinnin kehittämiseen (hyvinvointiratkaisut).

Tavoitteenamme oli löytää vuoden 2020 aikana uskottavat asiakkaat sekä toteuttaa onnistuneet pilottivalmennukset neljässä eri segmentissä: Vakuutus- ja eläkevakuutusyhtiössä, suuryrityksessä tai julkisessa organisaatiossa, terveysalan yrityksessä sekä kuntokeskusalan yrityksessä. Onnistuimme saamaan kasaan mielestämme täydelliset asiakkuudet/ pilotit, joiden pohjalta myös liiketoimintamme tulevaisuuden potentiaali näyttäytyi meille entistäkin selkeämpänä.

Lisää kaasua kasvuun  

Lähdemme mukaan Yritystehtaan hautomovalmennukseen innokkain ja isoin odotuksin. Tiedämme saavamme sparrausta tuotteidemme palvelumuotoiluun, osaamista rahoitusmarkkinoille, apua kansainvälistymisen valmistelemiseen sekä liiketoiminnan ja oman osaamisemme kehittämiseen.

Tavoitteenamme on myös löytää paras mahdollinen yksityisen sektorin kumppani osaksi tarinaamme. Täydellinen kumppanimme ei pelkästään edistä yrityksemme kasvua vaan vastavuoroisesti me haluamme vauhdittaa ja kehittää kumppanimme liiketoimintaa. Tiedämme, että meillä on paljon annettavaa: Hyvinvointisisällöt ja markkinointiosaamisemme uusasiakashankintaan, uudet hyvinvointituotteet kumppanimme nykyisille asiakkaille ja meidän valmiit tuotteemme kumppanimme verkostolle. Niistä syntyy parhaimmillaan todellinen kasvuharppaus – meille molemmille. 

Ylipaino ja lihavuus – kun energiansaanti ja -kulutus eivät kohtaa

Istumisannoksen sekä ruutuajan kasvun näkyvin ilmentymä on ylipainon ja lihavuuden lisääntyminen. Liian vähäinen fyysinen aktiivisuus ja energiankulutus suhteessa energiansaantiin johtaakin nopeasti ylipainon kertymiseen. Liikunnalla sekä yleisen aktiivisuuden lisäämisellä yhdistettynä vähäenergisempään ruokavalioon voidaan laihduttaa ja ehkäistä lihomista laihduttamisen jälkeen.

Tärkeintä on se, miten aktiivinen olet, kun et treenaa

Painonpudotukseen ja -hallintaan tähtäävässä liikuntaohjelmassa tärkeintä on istumisen sekä muun passiivisuuden välttäminen. Arkiaktiivisuuden lisäämisellä, kuntoliikuntaohjelmalla sekä ruokailutottumusten muutoksilla tavoitellaan tilannetta, jossa energiankulutus ylittää sen saannin.

Kunto-ohjelman perustana on kevyt ja kohtuurasitteinen kestävyysliikunta, jonka lajivalinnassa täytyy ottaa huomioon suuren kehonpainon vaikutukset niveliin ja muihin tukikudoksiin. Lihaskuntoharjoittelulla voidaan vaikuttaa aineenvaihduntaan, mutta vähentää myös rasitusvammojen sekä loukkaantumisten riskiä. 

Liikkumalla vähemmän liitännäissairauksia

Painonpudotukseen ja -hallintaan tähtäävän liikuntaohjelman tavoitteena on laihduttaminen, uudestaan lihomisen ehkäisy tai vähentäminen, fyysisen suoritus- ja toimintakyvyn kehittäminen, kroonisten sairauksien aineenvaihdunnallisten riskitekijöiden kuten kohonneen verenpaineen, tyypin 2 diabeteksen, metabolisen oireyhtymän, sepelvaltimotaudin, aivohalvauksen ja syöpäsairauksien riskin pienentäminen sekä positiiviset vaikutukset mielialaan ja itsetuntoon.

Liikuntaharjoittelu pienentää monien elintapasairauksien riskiä, vaikka varsinaista laihtumista ei tapahtuisikaan. Se ehkäisee myös painonpudottamiseen liittyvää perusaineenvaihdunnan heikkenemistä, mikä helpottaa myöhemmin saavutetun kehonpainon säilyttämistä.

Vähänkin on paljon terveyden näkökulmasta

Kaiken tyyppisellä liikunnalla voidaan vaikuttaa painon pudottamisen ja hallinnan lisäksi myönteisesti myös fyysiseen sekä psyykkiseen suoritus- ja toimintakykyyn sekä kroonisten sairauksien riskitekijöiden pienentämiseen. Muutokset ovat merkittäviä, vaikka painonpudotus olisi vähäistä eli vain 3–5 prosenttia lähtöpainosta.

Unohda Suurin pudottaja

Mielekkyys ja monipuolisuus ovat painonpudotukseen ja -hallintaan tähtäävän liikuntaohjelman avaintekijät. Pääasia on, että aktiivisuutta saadaan lisätyksi istumisen ja muun passiivisuuden kustannuksella. Siihen tarkoitukseen mikrotreenit ovat todellista täsmälääkettä.

Liikunnan teholla ei ole suurtakaan merkitystä sen määrään verrattuna. Aerobisen kestävyysliikunnan merkitys on keskeisin, etenkin energiankulutuksen näkökulmasta. Lihaskuntoharjoittelulla voidaan vahvistaa tukikudoksia, vilkastuttaa lepoaineenvaihduntaa sekä vähentää nivelten kuormittumisen riskiä. Venyttelyllä ja lihashuollolla tuetaan palautumista, ehkäistään rasitusvammoja ja parannetaan liikkuvuutta. Maltillinen ja nousujohteinen liikuntakertojen määrän, keston ja tehon lisääminen on erityisen tärkeää. 

Kun istut, tee se oikein

Työtuoli on tärkein istumatyöläisen työkalu, jonka tulisi tukea vartalo mahdollisimman optimaalisesti kuormittavaan asentoon. Työtuolit ovatkin kehittyneet valtavasti ja niissä on paljon erilaisia säätömahdollisuuksia. Hyvänkin tuolin hyöty

Lue artikkeli »

Keskity siihen mikä toimii

Se, ettemme tunne oloamme itsevarmaksi tai luottavaiseksi, johtuu usein siitä, että huomiomme on kiinnittynyt asioihin, jotka eivät ole hyvin. Kun keskitymme näiden asioiden vatvomiseen, on

Lue artikkeli »

Uutiset

Liity uutiskirjeen vastaanottajaksi

Jätä sähköpostiosoitteesi tähän niin saat ensimmäisenä tiedon kun julkaisemme uusia palveluja tai tiedotamme tärkeistä asioista.

Suosituimmat

Liikunta

Alaselän ongelmat – kestokoukkuasennon väistämätön seuraus

Jopa 80–90 prosenttia työikäisistä kärsii jossain työuransa vaiheessa selkäkivuista. Valtaosa niistä on epäspesifisiä, eli kipujen taustalla ei ole rakenteellista selkävaivaa tai muuta sairautta. Ne …

Lue artikkeli →
Hyvinvointi

Hyvä elämä syntyy stressitasapainoista

Hyvä elämä koostuu kuormituksen ja palautumisen tasapainon mahdollistamasta energisyydestä ja elinvoimaisuudesta, joka on jaksamisen, aikaansaamisen ja onnellisuuden perusta. Liiallinen ja …

Lue artikkeli →
Hyvinvointi

Kun istut, tee se oikein

Työtuoli on tärkein istumatyöläisen työkalu, jonka tulisi tukea vartalo mahdollisimman optimaalisesti kuormittavaan asentoon. Työtuolit ovatkin kehittyneet valtavasti ja niissä on paljon …

Lue artikkeli →
Hyvinvointi

Keskity siihen mikä toimii

Se, ettemme tunne oloamme itsevarmaksi tai luottavaiseksi, johtuu usein siitä, että huomiomme on kiinnittynyt asioihin, jotka eivät ole hyvin. Kun …

Lue artikkeli →

Impulssi kirja

Impulssi kirja on nyt tilattavissa Docendon verkkokaupassa!

Podcast vierailuja

Väkevä elämä – Viisaampi mieli, vahvempi keho
Vieraana Riku Aalto
Menestyvän ammattilaisen työkalut hyvinvointialalla
🎧   Kuuntele

 

Valla-Podcast
Vieraana Riku Aalto
Mihin hyvinvointiala on menossa?
🎧   Kuuntele

 

Tiinan terveysmetodit
Vieraana Riku Aalto
Älä anna elämän lipua ohi- hyvä lihaskunto tuo lisää nautinnollisia ja aktiivisia elinvuosia
🎧   Kuuntele

Kategoriat

Kategoriat